Terrorisme in Europa in 2016

De aanslag in Berlijn

Dit was het jaar van de meeste aanslagen in het hart van Europa, wat resulteert in een enorme angst in zijn bewoners. Na Parijs, Brussels, en Nice, was het gisteren avond dan zo ver, Berlijn werd getroffen. Ook al kan niemand met zekerheid zeggen of deze aanslag gelinkt was naar een terroristische organisatie, een aanslag was het zeker.

Wat gebeurde er

Met een vrachtwagen reed een nog voor ons onbekende man de kerst markt Breitscheidplatz in Berlijn in, waarbij hij een verwoestend pad achterliet, met uiteindelijk 12 doden, en 48 gewonden.

De man die achter het stuur zat, blijkt een vluchteling te zijn met een Pakistaanse of Afghaanse afkomt, welke afgelopen februari in Duitsland aankwam, na de grote stroom van vluchtelingen.

Media en angst

Overal kunt u nu lezen over deze terroristische aanslag, en mensen zijn in 24 uur weer van een beetje onbezorgd zich druk makend over de komende kerst gezakt naar angst voor de buurman. Hier bij UCAD zijn wij huiverig voor de media gekte, en drukken wij u op het hart om er niet te veel in op te gaan.
Vanochtend het nieuws, gedurende de dag alle internet afstruinen, de kranten lezen en vanavond wordt het doorgesproken in de wereld draait door. Waarbij we allemaal gaan bespreken hoe groot de kans is dat dit in Nederland gebeurt (een terroristische aanslag), en wat IS allemaal al gedaan heeft zover, hoeveel vluchtelingen er al zijn en zo voorts. Zonder een officiële Verlies alstublieft uw perspectief niet. Ook al is dit absoluut een aanslag geweest, laat de professionals uitzoeken of deze man alleen handelde, en misschien weer zo’n gek was als de vele ervoor. Die op het laatste moment even op social media roept een aanhanger te zijn van IS, en dan zijn daad uit voert.

Ik begrijp dat dit moeilijk is, en u moet op de hoogte blijven van wat er in de wereld gebeurt. En Berlijn, wederom zo dicht bij huis. Maar als we allemaal weer zeer bang worden, en anti-vluchteling, met een Trump als president in Amerika, Le Penn in Frankrijk, en onze eigen Wilders in Nederland, zal het een zeer grimmige wereld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *